“Tutum , Yatırım ve Türk Malları Haftası” Kutlama Programı

Ülkemizde 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan “Tutum , Yatırım ve Türk Malları Haftası”(Yerli Malı Haftası) kapsamında Okulumuz Öğretmenlerinden Hatice Akyüz öncülüğünde Malatya Hava Limanı Müdürlüğünün katkıları ile  program düzenlendi.

Milli değerlerimizi korumak, öğrencilerimizi bilinçlendirmek, milli kaynaklarımızın daha verimli şekilde kullanılmasını sağlamak, yerli üretimi desteklemek ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen “Tutum , Yatırım ve Türk Malları Haftası” programımızda yerli ve milli teknolojik ürünlerimizin maketleri sergilenerek öğrencilerimizi robotik kodlama, siber güvenlik, yazılım, yapay zeka, insansız araçlar, havacılık, uzay ve dron teknolojileri alanında daha fazla bilgi sahibi olmaları sağlandı. Ayrıca katılımcılar yerli ve milli aracımız TOGG’u inceleme fırsatı buldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Tutum , Yatırım ve Türk Malları Haftası’nda öğrenciler için yeni bir ufuk açmayı amaçladığını belirterek, “Öğrencileri yerli ve milli sanayiye yönlendirmek, ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak ve yerli üretim bilincini güçlendirmek açısından önemlidir. Eğitim alanında, öğrencilere yerli teknoloji, mühendislik, ve inovasyon konularında eğitim ve fırsatlar sunarak bu bilinci pekiştirebiliriz. Ayrıca, endüstri ile iş birliği içinde projeler, staj imkanları ve mentörlük programları ile öğrencilere pratik deneyim kazandırarak yerli sanayinin gelişimine katkı sağlayabiliriz. Bu şekilde, genç neslin yerli ve milli sanayiye olan ilgisini artırarak, ülkemizin teknolojik bağımsızlığına destek olabiliriz”. dedi.

Ayrıca programa katkılarından dolayı Malatya Hava Limanı Müdürü Serdar Akyüz’e teşekkür etti.

Programa; Vali Yardımcısı Bilal Basri, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Malatya Hava Limanı Müdürü Serdar Akyüz, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kaçmaz, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Ara

Okulumuzun yapmış olduğu yardım çalışmalarından dolayı Diyanet Vakfı tarafından teşekkür belgesi gönderilmiştir.

Ara

Okulumuzda 4. Sinif öğrencilerimize  Hafıza Uzmanı İbrahim Hakkı Yılmaz tarafından "Etkin Hafıza Yöntemleri " konulu seminer düzenlenerek çocukların bilgiyi farklı şekillerde akılda tutup öğrenebilecegi konusunda bilgiler verildi.

Ara

Dünya Engelliler Günü, Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılından bu yana 3 Aralık'ta kutlanan uluslararası bir farkındalık günüdür. Bu günde Dünya çapında organizasyonlar düzenlenir. Okulumuzda da bu farkındalığı sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yapıldı.

Ara

Kızılay Haftası'nı Türkiye genelinde kutlanır(29 Ekim-4Kasım). Türk Kızılay'ın faaliyetleri ve hizmetleri farklı etkinliklerle anlatılır.

Okulumuzda da Anasınıfı C ve E şubelerinde etkinliklerle Kızılay'ın önemi anlatıldı.

Ara

Okulumuzun Anasınıfı C Şubesinden 10 Kasım gününe özel anlamlı etkinlik.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzun yaptığı çalışmalara PROJELERİMİZ bölümündenki DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ sekmesinden ulaşabilirsiniz.

Ara

Okul Aile Birliği toplantısı yapıldı.

Yönetim Kurulu oy birliğiyle seçildi

Kas

Okulumuzda 24 Kasım Öğretmenler günü coşkuyla kutlandı.

Kas

Battalgazi Belediyesi yetkilileri Öğretmenler gününde okulumuzu ziyaret ederek günümüzü kutlayıp hediyelerini takdim ettiler. Kendilerine nezaketleri için teşekkür ediyoruz.

Kas

Okulumuz tarafından geliri Filistin için kullanılmak üzere hayır çarşısı kuruldu. Okul bahçesinde kurulan hayır çarşısına Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Battalgazi İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kaçmaz, Şube Müdürleri Hacı Mevlüt Kılıç, Veysel Kurşun, Veysel Kalkan, Zeki Altunkaya, İrfan Kılıç, Battalgazi Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmet Sarıgül, Muhtarlık İşleri Müdürü Yaşar Karataş, Malatya Söğütlü Cami İmam Hatibi Mehmet Refik Metin, STK temsilcileri, okulumuz idarecileri, öğretmenleri, öğrencileri, velileri ve duyarlı vatandaşlarımız katıldı. Ayrıca bazı öğrencilerimiz kumbarasında biriktirdiği paraları bağışladılar. Toplanan gelir Filistin için kullanılmak üzere banka hesabına yatırıldı. Duyarlılık gösteren katılımcılara teşekkür ederiz.

Okulumuzda yapılan etkinlikte Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle 3/G sınıfı öğrencileri,Selin Yılmaz öncülüğünde çocukların hakları olduğunu ifade ederek Filistin'deki çocukların haklarının ihlal edildiğini belirtti.

Kas

Okulumuzda düzenlenen Gazze'ye Yardım kampanyasında toplanan 110 500 lira  Türk Diyanet Vakfı'nın hesabına yatırılmış olup dekont, Battalgazi İlçe Kaymakamı Sayın Erkan SAVAR ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ali KAÇMAZ'ın katılımı ile Battalgazi İlçe Müftüsü Sayın Hüseyin ÖZDEMİR'e teslim edilmiştir.

Kampanyamıza destek olan öğretmen, öğrenci ve velilerimize gönülden teşekkür ederiz.

Kas

ÖĞRENCİLERİMİZ, GAZZE'DEKİ ÇOCUKLARA YARDIM KAMPANYASI SÜRECİNDE DUYGULARINI ANLATAN MEKTUPLAR YAZDILAR.

Kas

10 Kasım 1938 günü yaşamını yitiren  Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma programı çeşitli etkinliklerle yapıldı.